MENÜ

Takarítási tippek

Felület: Mosogatógép   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A biztonságos konyhai higiénia érdekében rendszeresen tisztítsa a mosogatógép külsejét és belsejét is Domestos higiénikus tisztító spray segítségével, majd törölje szárazra. Alkalmazás előtt mindig olvassa el az elektromos készülékek tisztítási útmutatóját!

Felület: Konyhai eszközök   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A fa vágódeszkákat különféle ételek elkészítésénél használjuk. Hogy a baktériumok ne kerülhessenek át az egyik ételből a másikba, minden egyes használat után mossa le és törölje át a vágódeszkát Domestos higiénikus tisztító spray-vel.

Felület: Mosogató   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A fehér mosogató- és törlőrongyok nedvességükből kifolyólag igen alkalmas területet nyújtanak a baktériumoknak a szaporodásra. A fertőtlenítésükhöz használjon Domestos fehérítőt akár gépi akár kézi mosásnál.

Felület: Gumikesztyű   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A gumikesztyűket tisztítsa rendszeresen Domestos-szal, hogy higiénikusan tiszták legyenek. Folyóvíz alatt vagy mosószeres vízben távolítsa el a szennyeződés nagyját, majd mossa ki Domestos-szal.

Felület: Edények és evőeszközök   Szennyeződés: Elszíneződés   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A kancsókat és termoszüvegeket nehéz tisztítani, gyakran tea- és kávényomok maradnak bennük. Hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel mosva higiénikusan tiszták és frissek lesznek. Használat előtt alaposan öblítse el!

Felület: Konyhai kisgépek   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A kávé- és teafőzők porcelán- és műanyagszűrői tökéletesen tisztán tarthatóak, ha először folyóvízzel eltávolítja a kávémaradékot, majd 15 percre hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerbe áztatja, majd alaposan elöblíti.

Felület: Konyhai eszközök   Szennyeződés: Penész   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A kenyértartót a konyhaszekrényekhez hasonlóan tisztítsa rendszeresen Domestos higiénikus tisztító spray-vel, hogy megelőzze a penészgombák elszaporodását. A fertőtlenítés után törölje ki.

Felület: Konyhai kisgépek   Szennyeződés: Általános   Termékek: Törlőkendő

A kisebb konyhai gépek, mint szendvicssütő, kenyérpirító használat közben könnyen bepiszkolódnak. A Domestos higiénikus törlőkendő lehet segítségével ezek is egyszerűen tisztán tarthatóak. Alkalmazás előtt mindig olvassa el az elektromos készülékek tisztítási útmutatóját!

Felület: Csempe   Szennyeződés: Penész   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A konyhai csempék hézagai közötti szennyeződéseket, penészfoltokat is egyszerűen eltávolíthatjuk Domestos fertőtlenítő hatású tisztító spray-vel, így a letörölt csempék visszanyerik eredeti fényüket!

Felület: Konyhai munkalap   Szennyeződés: Makacs szennyeződések   Termékek: Súroló por

A konyhai felületekre lerakódott, rászáradt makacs szennyeződéseket a Domestos higiénikus súroló por segítségével távolíthatjuk el. Speciális összetétele révén erőteljes súrolóhatást és higiénikus tisztaságot biztosít.

Felület: Lefolyó   Szennyeződés: Dugulás   Termékek: Lefolyótisztító

A konyhai lefolyó eldugulása esetén öntsön Domestos lefolyótisztítót a nyílásba, hogy elpusztítsa a baktériumokat, eltüntesse a szennyeződést, a kellemetlen szagokat és a lerakódott zsírt. 15 perc múlva alaposan öblítse ki. A dugulás megelőzése érdekében öntsön Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószert a lefolyókba hetente legalább egyszer.

Felület: Konyhai eszközök   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A konyhai munkafelületeket, az ollókat és késeket – különösen azokat, amelyeket a nyers hús elkészítésénél használ – rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel. Mossa el az eszközöket, törölje át a felületeket hígított Domestos-szal, öblítse le tiszta vízzel.

Felület: Konzervek, üvegek   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer, Higiénikus tisztító spray

A konzervek, befőttes üvegek felületeit nyitás előtt célszerű tisztítani, fertőtleníteni, hogy a kórokozók ne kerülhessenek az élelmiszerbe.

Felület: Konyhai eszközök   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A konzervnyitók, darálók és egyéb műanyag konyhai eszközök tisztítása és fertőtlenítése minden használat után szükséges. Fontos megjegyezni, hogy a fertőtlenítés után öblítsük le az eszközöket, hagyjuk őket teljesen megszáradni és csak száraz állapotban rakjuk őket a helyére, ellenkező esetben kitűnő táptalajt nyújtunk a gombák, kórokozók számára.

Felület: Mosogató   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A mosogatószivacsok még a szemetes edénynél is jobban kedveznek a baktériumok elszaporodásának. A szivacs több baktériumot terjeszt el a konyhában, mint a többi konyhai eszköz, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen kimossa és hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerben fertőtlenítse. Mielőtt ismét használná, alaposan öblítse ki és hagyja megszáradni.

Felület: Konyhai kisgépek   Szennyeződés: Elszíneződés   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A műanyag kávé- és teafőzőgépek elszíneződnek a használat során. A Domestos higiénikus tisztító spray segítségével eltávolíthatja róluk a foltokat, és újból tiszták lesznek. Alkalmazás előtt mindig olvassa el az elektromos készülékek tisztítási útmutatóját!

Felület: Edények és evőeszközök   Szennyeződés: Elszíneződés   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A rozsdamentes acél- és műanyagedények, evőeszközök idővel megsötétednek, elszíneződnek. Törölje át edényeit hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel vagy áztassa be őket néhány percre, majd öblítse el.

Felület: Szemetes   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer, Higiénikus tisztító spray

A szemetet naponta ürítse ki. Mossa és fertőtlenítse rendszeresen a szemetes edényt és környékét Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, vagy Domestos higiénikus tisztító spray-vel.

Felület: Edények és evőeszközök   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A tálcák, és az étel tárolására használt dobozok, ételhordók tisztítása, fertőtlenítése igen fontos, különösen a nyári időszakban. Tisztítsa ezeket Domestos higiénikus tisztító spray-vel.

Felület: Edények és evőeszközök   Szennyeződés: Elszíneződés   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A teáscsészék, porcelánedények gyakran megsötétednek, elszíneződnek. Ha higított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel tisztítja őket, visszanyerik eredeti színüket és fényüket. Fertőtlenítés után alaposan öblítse le!

Felület: Hűtőszekrény   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A tojást, mint legfontosabb szalmonella hordozót célszerű a hűtőszekrény tojástartójában tárolni és a tárolót rendszeresen hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel áttörölve fertőtleníteni, majd leöblíteni.

Felület: Tűzhely   Szennyeződés: Zsírlerakódás   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A tűzhelyen a főzés során zsíros, odaégett szennyeződések keletkeznek. Ezek eltávolításában is segítségére lehet a Domestos higiénikus tisztító spray.

Felület: Terítők   Szennyeződés: Folt   Termékek: Fehérítő

Az ünnepi fehér abroszok, szalvéták idővel megszürkülnek, esetleg megsárgulnak. A Domestos fehérítő nem csak tisztít, hanem visszaadja ragyogó fehérségüket is.

Felület: Konyhai eszközök   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

Fontos, hogy ne csak a fából, hanem a műanyagból készült vágódeszkát és a műanyagtálcákat is fertőtlenítse a Domestos fertőtlenítő hatású tisztító spray segítségével.

Felület: Szemetes   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

Ha a szemetesedényt a konyhaszekrényben tartja, jobb, ha nem csak az edényt tisztítja és fertőtleníti, hanem az egész szekrényt is a Domestos fertőtlenítő hatású tisztító spray-vel.

Felület: Hűtőszekrény   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

Mivel a hűtőgépben nyers és főtt ételeket is tárolunk, fontos, hogy kívül-belül higiénikusan tisztán tartsuk. Rendszeresen olvassza le és mossa ki majd permetezze be Domestos fertőtlenítő hatású tisztító spray-vel. Tisztítás után törölje ki alaposan tisztavizes szivaccsal és hagyja megszáradni, mielőtt az élelmiszert visszahelyezné. Alkalmazás előtt mindig olvassa el az elektromos készülék tisztítási útmutatóját!

Felület: Mosogató   Szennyeződés: Lerakódások   Termékek: Higiénikus tisztító spray

Tisztítsa és fertőtlenítse rendszeresen a mosogatót és a csöpögtető tálcát Domestos-szal. Ne feledje a mosogató mögötti csempefelületet sem letisztítani a Domestos higiénikus tisztító spray segítségével.

Felület: Terítők   Szennyeződés: Folt   Termékek: Fehérítő

Ünnepi ebédek, vacsorák alkalmával gyakran megesik, hogy a fehér terítőkön folt esik. Ezeket könnyedén eltávolíthatjuk a Domestos fehérítő segítségével.