MENÜ

Takarítási tippek

Felület: Csaptelep   Szennyeződés: Lerakódások   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A csaptelepeket is nyugodtan a Domestos gondjaira bízhatjuk. Törölje át őket hígított Domestosba áztatott törlőkendővel, majd öblítse le és a legszebb eredmény érdekében száraz ronggyal is törölje át. (Vigyázzon, az aranyszínű szerelvények elszíneződhetnek a Domestos-tól)

Felület: Szaniter   Szennyeződés: Penész   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A Domestos eltávolítja a penészfoltokat is. A zuhanyfülke falát és a zuhanyzótálcát is törölje át Domestossal, majd öblítse le. A gumitömítések tisztításánál a Domestost hígítva alkalmazza.

Felület: WC   Szennyeződés: Általános   Termékek: WC-tisztító

A Domestos WC tisztító gél használatával nem csak sokáig higiénikusan tisztán és baktériummentesen tarthatja WC-jét, hanem a meggátolja a vízkőképződést is.

Felület: Textíliák   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fehérítő

A fehér törölközők, kéztörlők igen gyorsan bepiszkolódnak és nedvességük révén könnyen elősegítik a baktériumok szaporodását. Higiénikusan tisztán tarthatja és fertőtlenítheti ezeket a Domestos fehérítő segítségével, akár gépi, akár kézi mosásnál.

Felület: Padló   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A felmosóvödör és a felmosórongy higiénikusan tiszta lesz, ha hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószert tölt a vödörbe, beleteszi a rongyot, egy óráig ázni hagyja, majd kiöblíti.

Felület: Fogmosó pohár   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A fogmosó poharak és a szappantartók alján található lerakódások ideális táptalajt jelentenek a kórokozók számára. Rendszeresen áztassuk be őket Domestosba 2-3 percig, majd alaposan öblítse ki. Így válnak ezek a „veszélyes” higiénikusan tisztává. Felületek: műanyag, üveg.

Felület: WC   Szennyeződés: Lerakódások   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer, WC-tisztító

A fürdőszoba egyik legveszélyesebb helye a WC. A tökéletes fertőtlenítésért öntsön a vízbe és fecskendezzen a WC kagyló pereme alá Domestost, majd hagyja hatni éjszakára. Ez elősegíti a baktériummentes tisztaságot, és kellemes illatot biztosít.

Felület: Szemetes   Szennyeződés: Általános   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A fürdőszobában, WC-ben lévő szemetest naponta ürítse ki. Mossa és fertőtlenítse rendszeresen a szemetesedényt és környékét Domestos fertőtlenítő hatású spray-vel.

Felület: Csempe   Szennyeződés: Lerakódások   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A fürdőszobai csempék hézagai közötti szennyeződéseket, penészfoltokat is egyszerűen eltávolíthatjuk Domestos fertőtlenítő hatású tisztító spray-vel, így a letörölt csempék visszanyerik eredeti fényüket!

Felület: Csempe   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A fürdőszobát mindig alaposan takarítsuk ki. Különösen akkor fordítsunk rá több figyelmet, ha a WC is ebben a helyiségben található. A WC-ből, az öblítés hatására kiszálló kórokozók a fürdőszoba távoli felületeire (pl. a csaptelepre, fogkefére) is eljuthatnak. Fő az elővigyázatosság.

Felület: Szaniter   Szennyeződés: Penész   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A kád és a zuhanytálca csúszásgátló szőnyegeiről rendszeresen távolítsa el a szennyeződést és a penészfoltokat Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel. Áztassa ezeket 1/2-1 órára hígított Domestos-ba, majd öblítse le.

Felület: Textíliák   Szennyeződés: Elszíneződés   Termékek: Fehérítő

A kozmetikai szerek sokszor hagynak sötét, olajos nyomot a fehér törölközőkön. Ha a folt a mosás után is megmarad, próbálja meg Domestos fehérítő segítségével eltávolítani.

Felület: Mosdó, kád   Szennyeződés: Lerakódások   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer, Higiénikus tisztító spray

A mosdót és a kádat mossa ki rendszeresen Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel. Távolítsa el a szennyeződéseket és a szappan maradványokat, ezután használja a Domestost a baktériumok elpusztítása és az elszíneződések eltávolítása érdekében, majd öblítse le.

Felület: Textíliák   Szennyeződés: Általános   Termékek: Törlőkendő

A nedvesség és a meleg nagyon kedvez a baktériumok szaporodásának. A Domestos higiénikus törlőkendővel egy mozdulattal tisztíthatja meg a törölközőszárítót, és megelőzheti a baktériumok, gombák megtelepedését.

Felület: Padló   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A padló felmosása után érdemes Domestosos vízzel megtölteni a felmosó vödröt, belerakni a felmosórongyot és 1 órán keresztül ázni hagyni, majd alaposan kiöblíteni és száradni hagyni.

Felület: Ruhaszárító   Szennyeződés: Általános   Termékek: Törlőkendő

A ruhaszárító állványt is érdemes rendszeresen áttörölni Domestos higiénikus törlőkendővel a higiénikus tisztaság érdekében.

Felület: WC   Szennyeződés: Általános   Termékek: WC-frissítő rudak

A WC kagylót tartósan illatosan tarthatja az öblítések között is, ha Domestos illatgélt tartalmazó WC rudat használ. Egyszerűen akassza a WC-csésze oldalára úgy, hogy a víz útjába kerüljön.

Felület: WC   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A WC kefét célszerű hígított Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerben tárolni. Cserélje az oldatot hetente többször.

Felület: Szaniter   Szennyeződés: Penész   Termékek: Higiénikus tisztító spray

A zuhanyfüggöny piszkos, zsíros, penészfoltos lehet. A Domestos fertőtlenítő hatású tisztító spray segítségével könnyedén eltávolíthatja ezeket a szennyeződéseket, a zuhanyfüggönyt higiénikusan tisztán tarthatja. Bizonyos anyagok kifakulhatnak a Dometosos használatától, ezért tegyen először próbát egy kisebb anyagfelületen.

Felület: Szaniter   Szennyeződés: Penész   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

A zuhanyfülkét tisztítsa rendszeresen Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, hogy elpusztítsa a baktériumokat és megakadályozza a penészgomba elterjedését. Törölje ki a zuhanytálcát, majd öblítse le.

Felület: Mosógép   Szennyeződés: Lerakódások   Termékek: Higiénikus tisztító spray

Használat közben a mosógép gombjai bepiszkolódhatnak. Gyorsan tisztává varázsolhatja ezt is a Domestos higiénikus tisztító spray segítségével. Időközönként érdemes a mosógép belsejét is áttörölni a higiénia megőrzése érdekében.

Felület: Lefolyó   Szennyeződés: Dugulás   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer, Lefolyótisztító

Lefolyói teljes eldugulása esetén öntse a Domestos lefolyótisztító flakon teljes tartalmát a nyílásba, hogy megszüntesse a problémát. Lefolyóit dugulásmentesen tarthatja, ha a Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószert hetente egyszer vagy szükség esetén többször alkalmazza.

Felület: Kilincs   Szennyeződés: Általános   Termékek: Törlőkendő

Ne feledje, hogy a baktériumok a kezünkről könnyen átkerülhetnek minden tárgyra, amit megfogunk, ezért törölje át Domestos higiénikus törlőkendővel a kilincseket is. (Vigyázzon, az aranyszínű szerelvények elszíneződhetnek a Domestos-tól.)

Felület: Padló   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

Nem szabad megfeledkezni a kád vagy a zuhanytálca előtt heverő kilépőkről, csúszásgátló szőnyegekről sem. Nem elég csak a járófelületeket megtisztítani, időről időre érdemes őket is „megfürdetni” hígított Domestosban. Áztassa 1 órán keresztül, így biztos lehet abban, hogy a penészfoltok eltűnnek.

Felület: Textíliák   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer

Nem szabad megfeledkezni a kád vagy a zuhanytálca előtt heverő kilépőkről, csúszásgátló szőnyegekről sem. Nem elég csak a járófelületeket megtisztítani, időről időre érdemes őket is „megfürdetni” hígított Domestosban. Áztassa 1 órán keresztül, így biztos lehet abban, hogy a penészfoltok eltűnnek.

Felület: Lefolyó   Szennyeződés: Dugulás   Termékek: Lefolyótisztító

Öntsön rendszeresen Domestos lefolyótisztítót a lefolyó- és túlfolyónyílásokba, szennyvízelvezető csatornákba. Így elpusztítja a baktériumokat, feloldja a zsírlerakodást és megelőzi a kellemetlen szagokat.

Felület: WC   Szennyeződés: Általános   Termékek: Fertőtlenítő hatású tisztítószer, Törlőkendő

Rendszeresen törölje le a WC ülőkét, a fedelet, a lehúzót, öblítőtartályt és a kagyló külsejét is Domestos higiénikus törlőkendővel vagy hígított Domestosos kendővel a baktériummentes tisztaság érdekében.