Törökkoppányi Általános Iskola és AMI

Jelenlegi állapot megtekintése

  Erre az iskolára szavazok   Megosztom Facebookon

Az iskoláról:

Vers 1.:
Ha megérkezik Domestos,
menekül a sok-sok kosz.
Fertőtlenít, tisztít, fényez,
nem lehetsz már többé kényes.
Fürdőszobád, vécéd ragyog,
Domestos a legjobb spanod.
Tiszta házban akarsz élni?
Domestossal nem kell félni!

Vers 2. (4.osztály):
Domestos egy olyan szer,
ami anyunak mindig kell.
Ha a vécé baciktól hemzseg,
elbánni velük mással nem lehet!
Van belőle zöld és sárga,
használd őket tisztításra!
Egyből jobb lesz szag és látvány,
csillog minden, mint a márvány.
A család örül, mert tiszta a lakás,
Domestosból van már egy rakás.

Miben különleges az iskola?
Iskolánk nagy hangsúlyt fordít a hagyományok ápolására, megtartására, ennek érdekében intézményünkben az alapfokú művészetoktatás keretében néptánc tanszak működik több csoporttal, melyek a környező falvak kulturális rendezvényein rendszeresen szerepelnek.
Az iskolánkban dolgozó pedagógusok egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy projektpedagógiát és jó gyakorlatokat alkalmazzanak. Jelenleg öt, az egész iskolát érintő projektünk működik, mellette mindenki alkalmaz a tanév során kisebb projekteket is. Két jó gyakorlatunk van, amelyek a vállalkozói ismeretek kialakítására és az óvoda iskola átmenet elősegítésére irányulnak. A vállalkozó ismeretek projekt keretében a tanulók lekvárt főznek, gyümölcsöt aszalnak, szappant készítenek, gyertyát öntenek, sertést dolgoznak fel, melyet az önkormányzat biztosít az iskola számára. Az ebből keletkezett termékeket maguk csomagolják, majd árulják a helyi piacon. Végül gazdaságossági számításokat végeznek a bevétel-kiadás-megtérülés kapcsolatáról. Ez a legkedveltebb és legkülönlegesebb projekt a tanulók számára.
Az elkötelezett, összetartó tantestület számára fontos az elfogadás, iskolánkban integráltan oktatunk tanulásban akadályozott, valamint tanulási zavarral küzdő tanulókat. Fontos számunkra az esélyteremtés, kiemelt figyelmet kap a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók megsegítése, felzárkóztatása is. Nagy hangsúlyt fordítunk a családias hangulat, szeretetteljes közeg megteremtését, mely a hozzájárul a tanulók harmonikus személyiségfejlesztéséhez, valamint a sikeres tehetségkibontakoztatáshoz.
Emellett minden pályázati lehetőséget kihasználunk, legyen az továbbképzés, táborozás, eszközbeszerzés, erdei iskola. Pályázat segítségével újjáélesztettünk egy helyi népi csapatjátékot, a paprikázást. Felszerelést, eszközöket gyártattunk hozzá, a szabályait hivatalosan is írásba foglaltuk. A gyerekek azóta szívesen játsszák, és évente bajnokságot is rendezünk belőle.
Elnyertük az Ökoiskola címet, és bekerültünk a Tehetségpontként is regisztrált intézmény közé.

Bemutatkozás:

Törökkoppány kb. 420 fő lakosú kis falu a Koppány-völgyében Somogy és Tolna megye határán. A település nagy hagyományokkal rendelkező oktatási intézménye fontos szerepet tölt be az itt élő emberek mindennapjaiban. Iskolánk nyolc évfolyamos körzeti általános iskola. Kilenc kisközségből 136-an járnak ide. Intézményünk nagy örömünkre a kistérségben jó hírnévnek örvend. Az épületben tíz tanterem, tornaterem, fejlesztő-és zeneterem áll rendelkezésünkre. Pályázati úton sok fejlesztő játékra, könyvre, IKT eszközre, köztük 4 interaktív táblára tettünk szert. A termeinkben van internet lefedettség. A színvonalas oktatás-nevelés azonban nemcsak a pedagógus és a gyerek együttműködésének függvénye, ehhez megfelelő infrastruktúra is szükséges. Tanulóink többsége hátrányos helyzetű, szociális körülményeik hiányosak. Ezért is fontos, hogy az iskola épülete, berendezése, felszerelése, tisztasága, esztétikuma követendő példaként álljon előttük. A piszkos falakat, a kopott ajtókat, a fakó függönyöket nem tudják eltakarni a legszebb dekorációk, a legmodernebb interaktív táblák. A mellékhelyiségekből áradó szagokat nem lehet nem megérezni, az onnan hiányzó eszközöket, higiénés feltételeket nem lehet mással pótolni. Tanulóink számára jól szellőztethető, minden szükséges elemmel felszerelt, zárható kabinokkal rendelkező, szennyvíz szagtól mentes mellékhelyiségek szükségesek, hogy az otthoni körülményeiket felülmúló higiénés lehetőségeket teremtsünk számukra. Minden szavazat, amit ránk adtok ennek a célnak a megvalósítását szolgálja, így kérünk minden kedves embert, hogy támogassa pályázatunkat! Köszönjük!

Az iskola adatai:

Cím: 7285 Törökkoppány Petőfi S. utca 1.
Település lélekszáma: 432 fő
Iskola tanulóinak száma: 136 fő
Az iskola mosdóblokkja utoljára felújítva: 2007

Jelenlegi állapot:

  Erre az iskolára szavazok   Megosztom Facebookon

mosdófelújítás.reblog.hu