Kántor Mihály Általános Iskola Révleányvári Tagintézménye

Jelenlegi állapot megtekintése

  Erre az iskolára szavazok   Megosztom Facebookon

Mosdóinduló:
Hej hó, hej hó
Ez a mosdó induló!
Nem jó, nem jó
Ez a rossz WC- manó!

Hej hó, hej hó
Legyőzünk most manó!

De jó, de jó,
Új mosdónk csillogó!

Az iskoláról:

Miben különleges az iskola?
Összevont osztályok jellemzik. Barátságos, családias légkörben folyik az oktató nevelő munka. Gyermekközpontú szemlélet, nagyon sok foglalkozás, változatos tevékenységek sokasága van jelen a mindennapjainkban. Különlegesen nagyon szeretik a gyerekek a sakkpalota órákat, amely szolgálja a logikus gondolkodásuk fejlesztését. A művészeti iskolák által szervezett foglalkozásoknak is otthont ad intézményünk, zongora és néptáncoktatás.

Bemutatkozás:

Révleányvár község Észak - Magyarországon a Zempléni részen a Bodrogköz tájegység belső részén, a Tisza folyó jobb partján fekszik. Itt, ezen az erdő koszorúzta településen, foglal helyet a mi kis iskolánk. Az alig pár száz lelkes falu, nemcsak helyrajzi középpontjában helyezkedik el a ma már Kántor Mihály Általános Iskola Tagintézménye, hanem társadalmilag is meghatározó szerepet tölt be. A közel 50 éves intézmény egykor rengeteg diákot mondhatott magáénak, a folyamatosan csökkenő létszám miatt azonban 2007-ben társult a Kántor Mihály Általános Iskola cigándi intézményével. Azóta csak alsó tagozatos tanulók oktatását látjuk el helyben. Az intézmény épülete parkosított, kellemes környezetben: tölgyfák, nyárfák, diófák között magasodik. Az iskola az idelátogatónak barátságos képet mutat. Gyönyörű zöldövezetével, tiszta levegőjével a nagyvárosból érkezőket elkápráztatja. Az osztálytermek tágasak, és világosak. A zsibongók rossz idő esetén rendezvények lebonyolítására is alkalmasak. Az ablakokban virágok. A tanulók érdekében a kor követelményeinek megfelelő ismeretek elsajátítását segítik a szaktantermek, a digitális táblával is ellátott számítástechnikai terem. Egy teremben televízió is van, és a polcokon a tanulást közvetlenül segítő kiadványok, szemléltető eszközök helyezkednek el.
Az iskola több,mint 50 éves, közepes állapotú. Fűtése cserépkályhával történik. A gyereklétszám 17 főre csökkent. A hátrányos helyzetű tanulók aránya 80%. Integráló iskola vagyunk 2 fő SNI tanuló oktatását is vállaltuk. 5 fő BTMN tanuló csoportos fejlesztése történik. Mint már említettem az iskola társadalmilag is fontos szerepet tölt be a falu életében. A különböző rendezvények, néphagyományok, megemlékezések állandó résztvevői, olykor szervezői az iskola tanulói, tanárai. Alapfeladatnak tekintjük a tanköteles gyerekek általános műveltségének megalapozását, ami az alapító okiratban is megfogalmazódott. A településünkön élő családok szociális, anyagi és kulturális helyzete egymástól eltér, ezért nevelő és oktató munkánk ehhez a helyzethez igazodik: tanórán és tanórán kívül megpróbáljuk segíteni a nehéz körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor kiemelt fontosságú feladatnak tekintjük a tehetséges, jó képességű gyermekek fejlesztését is. Az integrációs foglalkozás keretében igyekszünk számukra nagyobb odafigyelést, törődést biztosítani. Az intézményben más művészeti iskola szervezésében zongora, és néptánc oktatás folyik.

Az iskola adatai:

Cím: 3976 Révleányvár, Dózsa György út 4.
Település lélekszáma: 435 fő
Iskola tanulóinak száma: 17 fő
Az iskola mosdóblokkja utoljára felújítva: 1990

Jelenlegi állapot:

  Erre az iskolára szavazok   Megosztom Facebookon

mosdófelújítás.reblog.hu