Híreink

Dobó Ági élőben jelentkezett a Waberer’s logisztikai központjából!

2018. augusztus 28.

Múlt hét pénteken Dobó Ági a Waberer’s logisztikai központjában járt, ahonnan együtt indítottuk útnak a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program nyertes iskoláinak szánt támogató termékeket. Az iskolákban a nagyobb munkálatok már befejeződtek, lassan minden a helyére kerül és a kis iskolások szép új WC-kel felszerelt iskolákban kezdhetik az új tanévet. Pillantson be Ön is a kulisszák mögé!

 

Megtörtént az idei Domestos Iskolamosdó Felújítási Program eredményhirdetése!

2018. június 25.

A június 19.-i sajtótájékoztató háziasszonya Dobó Ági volt, aki Aranyi László kategóriamenedzserrel együtt bontotta ki a győztes iskolák nevét tartalmazó borítékokat. Ha lemaradt volna a nagy bejelentésről, itt megnézheti:

A pályázó iskolák a szavazatok alapján az alábbi sorrendben végeztek:
1. Hetvehelyi Általános Iskola
2. Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola
3. Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola
4. Kántor Mihály Általános Iskola Révleányvári Tagintézménye

5. Törökkoppányi Általános Iskola és AMI
6. Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
7. Dencsháza-Hobol Általános Iskola Hoboli Tagiskola
8. Olaszliszkai Hegyalja Általános Iskola

Gratulálunk a négy győztes iskolának! A nem nyertes iskolák sem maradnak azonban ajándék nélkül, hamarosan mindegyikük számára értékes Domestos ajándékcsomagot küldünk.

Köszönjük, hogy szavazataikkal támogatták kedvenc iskolájukat!

 

1000 kisdiák örülhet idén új iskolai mosdóknak

2017. október 16.

Az Unilever 2015-ben indította el az Iskolamosdó Felújítási Programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebersberg Központ közreműködésével. A kezdeményezéshez azóta számos nagyvállalat és társadalmi szervezet is csatlakozott, így az elmúlt közel három év során 15 vidéki általános iskolában újultak meg mosdók, és összesen több mint 2000 kisdiák tisztálkodási körülményei javultak jelentős mértékben.

Tekintsék meg a záró átadó összefoglalóját:

Összefogás az üzleti szféra, a társadalmi szervezetek és a kormányzat között

Az iskolai mosdók felújítását támogató kezdeményezéshez idén év elején is 10 olyan vidéki kisiskolát javasolt felújításra a Klebelsberg Központ, amelyek leginkább rászorultak arra, hogy tisztálkodó helyiségeiket külső segítséggel megújítsák. A tavasz folyamán ezek az iskolák egy internetes szavazatgyűjtő kampányban mutatkoztak be a nyilvánosság előtt, hogy elnyerjék az ország lakosságának tetszését, és szimpátia voksokat gyűjtsenek be. A szavazatokat májusban összesítették, majd az első öt helyezett iskolában a nyár folyamán el is kezdődhettek a felújítási munkálatok.

A Domestos minden évben a „Tegyünk együtt az iskolai mosdók higiéniájáért!” elnevezésű kampánya során összegyűlt pénzt biztosította a felújítások költségeihez. A tavaszi akció során minden Magyarországon eladott Domestos termék után 5 forintot különített el a programra, amihez további 11 támogató ajánlott fel pénzügyi és természetbeni segítséget, valamint önkéntes munkát.

Tekintsék meg a program összefoglaló videóját:

A támogatók közül a Waberer’s a szállítást, a Geberit a szaniterkerámiákat és WC-tartályokat biztosította, míg a csemperagasztókat, a fuga- és aljzatkiegyenlítőket a Mapei, a magas kopásállóságú csempéket és járólapokat pedig a Zalakerámia bocsátotta az iskolák rendelkezésére. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a bagaméri iskola örökbefogadójaként átvállalta a szakipari díjak kiegyenlítését, az NLCafé női portál szerkesztősége pedig pénzadománnyal és médiamegjelenésekkel támogatta a programot. A felújításhoz szükséges új bojlerek a Stiebel Eltron, a festékeket és glettanyagokat a Trilak, a toalettpapírokat és papírzsebkendő csomagokat az Ooops ajánlotta fel. A program szakmai felügyeletét a Klebelsberg Központ látta el, segélyszervezeti partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet volt.

A Domestos Iskolamosdó Felújítási Programja nem csupán az iskolák higiéniai gondjaira kínál megoldást, de a gyerekeket is a helyes tisztálkodási szokások elsajátítására ösztönzi.

Újfent köszönjük minden partnerünknek az önzetlen segítséget és jövőre is folytatjuk a sikeres kezdeményezést!

 

Öt iskola mosdóit sikerült felújítanunk!

2017. szeptember 6.

Nagy sikerrel zárult az idei Domestos Iskolamosdó Felújítási Programunk, és a hozzánk csatlakozott partnereknek köszönhetően összesen öt iskola egy-egy vizesblokkját újíthatjuk fel idén. Erről június 14-én tartottunk sajtótájékoztatót, melyen kihirdettük a program eredményeit, és bemutattuk a partnereinket.

A nyertes iskolák:
Diószegi Lajos Általános Iskola, Hajdúszovát
Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis
Olaszi Általános Iskola, Olasz
Bagamér-Kokas Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Bagamér
Csabacsűdi Trefort Ágoston Iskola, Csabacsűd

Köszönjük minden partnerünknek a segítségét és a fogyasztók hozzájáráulását!

Az ősz folyamán bemutatjuk a felújítás eredményeit is.

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

2017. május 3.

Az idei évben is lezárásra került a szavazás, és már tudjuk, hogy melyik az a három iskola, ahol idén már biztosan felújítást végzünk. A nyertesek:

Diószegi Lajos Általános Iskola, Hajdúszovát
Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis
Olaszi Általános Iskola, Olasz

Gratulálunk minden iskolának az igen szép számmal beérkezett szavazatokhoz! Júniusban kerül kihirdetésre, hogy a megvásárolt Domestos terékek után mekkora támogatási összeg gyűlt össze, és ennek segítségével összesen a szavazás sorrendjében hány iskolában fogunk felújításokat végezni.

 

„Apa, nem mostál kezet!” – felmérés a felnőttek higiénés szokásairól

2017. február 21.

Gyermekeink helyes higiénés szokásokra való nevelése kétségtelenül fontos. De vajon mi felnőttek hogyan használjuk a wc-t, fürdőszobát? Ahhoz, hogy ezt megértsük, a magyar felnőttek higiénés szokásairól készítettünk felmérést az év elején.

Az idei felmérés a második a sorban, tavaly a gyermekek higiénés szokásait mutattuk be cikkünkben.

 

Megújultak a mosdók! A gamási általános iskola története

2016. november 18.

A Somogy megyei Gamási Általános Iskolában történt mosdófelújítás a Centrál Médiacsoport jóvoltából valósulhatott meg. A felújítás kalandjairól és eredményéről az alábbi linken talál képeket, és olvasni valót: http://www.nlcafe.hu/foto/20161110/gamas-festes/

Támogatók

 

Öt iskola mosdóit újítjuk fel idén

2016. június 17.

Nagy sikerrel zárult az idei Domestos Iskolamosdó Felújítási Programunk, és a hozzánk csatlakozott partnereknek köszönhetően összesen öt iskola egy-egy vizesblokkját újíthatjuk fel idén. Erről június 14-én tartottunk sajtótájékoztatót, melyen kihirdettük a program eredményeit, és bemutattuk a partnereinket.

Április végéig 13 637 635 forint gyűlt össze, ebből a szavazáson első három iskola mosdóinak felújítására nyílik lehetőség. Ennél is több intézményben örülhetnek azonban, mivel az idei kampány médiapartnere, az NLCafét is kiadó Centrál Médiacsoport úgy döntött, maga is vállalja egy iskola mosdóinak felújítását. Pácsonyi Daniella, az NLCafé.hu főszerkesztője a sajtótájékoztatón elmondta:„Az NLCafé mindig fontos feladatának tartotta, hogy a kiálljon a nehéz sorsú gyerekek, családok mellett. Amikor elkezdtünk együtt dolgozni az Unileverrel, nem volt kérdés, hogy a médiatámogatáson túl is szeretnénk részt venni a kampányban.”

Hasonlóan egy teljes iskola mosdóinak felújítását vállalta saját költségén a Market Építő Zrt., a program másik főtámogatója: „A Market megalapítása óta keresi a lehetőségét, hogy segíthessen szervezeteknek, egyéneknek, családoknak, a társadalomnak. Külön öröm, hogy a Domestos által egy komoly médiaérdeklődésre számot tartó projektnek lehetünk részesei. Ez azért fontos, mert minél több emberhez jut el ez a kampány, annál nagyobb az esély, hogy példaként szolgáljon más vállalatok számára is”- mondta Suga János, a Market Építő Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese.

Köszönjük minden partnerünknek a segítségét!

Ősszel bemutatjuk a felújítás eredményeit is. Addig pedig ismerjék meg a nyertes iskolákat:

 

Lezárult a szavazás, megvan a három iskola, amelyeknek mosdóit már biztosan felújítjuk

2016. május 3.

A következő intézmények diákjai ősztől már biztosan örülhetnek a megújult mosdóknak:

1. KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája
2. Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola
3. Gamási Általános Iskola

Viszont a többi iskola se csüggedjen! A másik hét intézmény sorsa most a Domestos vásárlók kezében van. Minden Magyarországon 2016. február 1. és április 30. között eladott Domestos termékből 5 forintot ajánlunk fel iskolai mosdók felújítására. Így, ha a három biztosan nyertes iskola mosdójának felújítása után még mindig nem fogynak el az ötforintosok, akkor a szavazatok sorrendjében következő iskola, vagy akár iskolák mosdói is felújításra kerülnek.

A pontosan befolyt összeg és így az esetleges további nyertesek listája a következő hetekben kerül kihirdetésre. Addig is köszönjük mindazoknak, akik szavazatukkal és vásárlásukkal támogatták a programot!

Tegyünk együtt az iskolai mosdók higiéniájáért!

 

Felmérés a gyermekek higiénés szokásairól

2016. február 29.

Tisztább, illatosabb, újabb és szebb mosdókra vágynak az iskolások, akik adnak környezetük higiéniájára otthonukban is. Sokan állítják, hogy részt vesznek az otthoni takarításban, már szüleiknél többen bíznák a feladatot takarítónőre. A fogmosás és a kézmosás terén azért még fejlődhetnek az alsósok és a felsősök is – derül ki kutatásunkból.
A kutatás eredményeiről itt bővebben is olvashat.

 

Idén szavazással dől el a felújított iskolák köre

2016. február 19.

Február elsején elindult honlapunkon a szavazás, melyben eldől, melyik iskolák mosdóit újítjuk fel idén. Napról napra változik az iskolák sorrendje, és izgalmas kampány indult el a dobogós helyekért.

A tavalyi év sikere nyomán idén az iskolák még szélesebb körét szeretnék bevonni programunkba. Április 30.-án eldől, melyik iskola diákjai örülhetnek új mosdóknak szeptemberben, hiszen a szavazáson dobogós helyezést elérő három iskola egy-egy vizesblokkját garantáltan felújítjuk, a vásárlásokból befolyó támogatási összegtől függetlenül.

A többi iskola sorsa viszont vásárlóink kezében van! Minél magasabb támogatási összeggel zárul a kampányunk, annál több iskolába jut el a támogatás. Izguljon együtt a résztvevőkkel, szavazzon és támogassa a programot egy Domestos termék megvásárlásával!

 

Ön is segítette a kampányt?

Vásárolt tavasszal bármilyen Domestos terméket? Ha igen, Ön is hozzájárult öt iskola mosdóinak felújításához.

2015. november 23.

A higiénia fontosságát ma már jól ismerjük. Azt már sokan tudják, hogy a tisztasághoz nem elég a kosztól megszabadulni, a kórokozók elpusztításához ennél több kell. De hogyan érjük ezt el a mindennapi takarítás során? Az alábbi cikkekben bővebben olvashat minderről.
Bővebben is olvashat a témáról a mosdófelújítás.blog.hu oldalon.

 

A maroslelei iskola mosdói is átadásra kerültek

2015. november 13.

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében az ötödik kiválasztott oktatási intézmény, a Maroslelei Általános Iskola frissen felújított mosdóhelyiségei is átadásra kerültek. A Csongrád megyei település iskolájának udvarán tartott átadó ünnepségen beszédet mondott Aranyi László, a mosdófelújítási programot kezdeményező Domestos márka képviseletében, valamint Németh Domonkos iskolaigazgató, Schulcz János igazgatóhelyettes, és dr. Martonosi György polgármester. Az iskola diákjai verssel és zenés műsorral készültek az átadóra, az ünnepség után pedig hivatalosan is birtokba vették az új mosdóhelyiségeket.

 

Iskolai mosdó marcipánból

2015. október 13.

Minden mosdóátadó ünnepség megható és emelkedett hangulatban telik, de a Szentpéterúri Általános Iskola átadója valamiben kiemelkedett a többi közül is. Titokban, és komoly szervezést követően az iskola tanárai és diákjai egy mosdót formázó tortával lepték meg az összegyűlt támogatókat, és a sajtó munkatársait.

Ahogy az iskola köszöntött minket, úgy szeretnénk mi is megköszönni a támogatását minden vásárolónknak, és az oldalunkra látogatónak. Reméljük, hasonló élményekkel gazdagodhatunk mindannyian a 2016. évi programunk során is!
Bővebben is olvashat a témáról a mosdófelújítás.blog.hu oldalon.

 

Eldőltek a nyertesek, hamarosan kezdődnek a felújítások

2015. július 30.

A szünidő végére 5 iskola mosdói újulnak meg a Domestos Tegyünk együtt az iskolai mosdók higiéniájáért! programjának keretében. 11 349 410 forint gyűlt össze 2015 március 1. és május 31. között a vásárlók segítségével.

A kampány nyertesei:

Baksai Általános Iskola, Baksa
Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Bucsa
Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola, Szomor
Maroslelei Általános Iskola, Maroslele
Szentpéterúri Általános Iskola, Szentpéterúr
Bővebben is olvashat a témáról a mosdófelújítás.blog.hu oldalon.

Ahhoz, hogy szeptemberben már a megújult mosdók várják a diákokat és tanáraikat, a bontási munkálatokat a társadalmi összefogás résztvevői egy ünnepélyes sajtótájékoztató keretein belül már meg is kezdték.
Bővebben is olvashat a témáról a mosdófelújítás.blog.hu oldalon.

 

Ritkán mos kezet a magyar

2015. március 13.

Felemás képet mutat a magyarok takarítási szokásairól a Domestos és az Index legfrissebb felmérése. Nem egyformán zavar bennünket a kosz, a kézmosással sokan hadilábon állnak, a takarítást pedig a nők feladatának tekintik Magyarországon.

A higiéniai szokások kialakítását gyerekkorban kell elkezdeni, az otthon és az iskola szerepe pedig különösen fontos – vallják a szakemberek.

2015 tavaszán Magyarországon is elindulhatott az a program, mely egyszerre enyhít az iskolák problémáin és hívja fel a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára. Minden, Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után az Unilever Magyarország Kft. 5 forintot adományoz általános iskolai mosdók felújítására.* Az iskolákat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ segítségével választjuk ki.

*Az eladott termékek tényleges darabszámát az AC Nielsen Piackutató Kft. adatai határozták meg. A programunk Magyarország bármely kiskereskedelmi vegyi áru és élelmiszer üzletében elérhető minden Domestos termékre vonatkozott, nem csak az akciós ajánlatokra.

mosdófelújítás.reblog.hu