MENÜ

Villámtakarítás

Mégis mit tegyünk, ha 15 percünk van egy alapos takarításra?

Van az a helyzet, amikor 15 perc alatt kell csillogóan tiszta lakást varázsolnunk. Szerencsére a modern tisztítószerek tökéletes társak ebben, hiszen segítségükkel és persze némi ésszerűséggel gyorsan felülkerekedhetünk a rumlin.

Ugye ismerős a helyzet? Másfél éve feladott lakáshirdetés, szórványos érdeklődők, majd senki. Aztán megcsörren a telefon és bejelentkezik egy rátarti érdeklődő, aki most azonnal szeretné látni a lakást, 20 perc múlva itt is lesz. Nem, máskor nem jó, vidékről jött fel. Gondolatok cikáznak, előkerül a tisztítószer. Mivel kezdjem a takarítást? A régi jól bevált aranyszabályokat, amiket nagyanyáim rám hagytak, vagyis hogy kívülről befelé, vagy fentről lefelé haladunk a takarítással, most azonnal áthágom. Mit is tehetnék, amivel időt spórolok?

Némi irigységgel gondolok azokra az asszonyokra, akik gondosan, tervszerűen és szakszerűen képesek takarítani. Náluk a takarítás rituálé, felboríthatatlan, egymásra épülő rendszer, ahol nincsenek kérdések csak szokások és megszokások. Nyilván, ha így élném az életemet, most nem kellene számba vennem az egymás mellett végzendő tevékenységeket.

Kezdem a fürdőszobánál, ez a legkényesebb hely, itt általában mindenki alaposan körülnéz. A WC-csészébe Domestos fertőtlenítő hatású tisztítószert öntök, hagyom hatni, addig kiöblítem a kádat, áttörlöm a mosdókagylót, melyen ott „díszelegnek” a rohanós reggelek nyomai, vagyis a szappan- és fogkrémlerakódások. Még van bő tíz percem. Gyorsan elő a porszívóval, el kell tüntetni a porcicákat, közben azt pásztázom, hogy a konyhában mi a teendőm. Az edényeket a mindent elnyelő mosogatógépbe rakom, a mosogatót és a környékét áttörlöm, a tűzhely tiszta, mivel alig használom. Vissza a fürdőbe, a WC-csészét kiöblítem, környékét áttörlöm, jöhet a felmosás az új Domestos Általános Tisztítószerrel. Míg a lakás szárad, alaposan szellőztetek és beágyazok, a ruhákat eltüntetem a szekrényben. Kellemes, friss illat és rend, az én lelkem nagyjából rendben.

Itt az ideje és komolyan kell vennem, takarítani, rendet rakni muszáj! Az, hogy 15 perc alatt is szép eredményeket lehet elérni, elég biztató, ezt persze köszönhetem a hatékony, sokféle felületen és helyen használható Domestosnak is. Most csak azt kell eldöntenem, hogy az érdeklődő távozása után folytatom-e a takarítást, vagy inkább megcsinálom valamikor… máskor.

A fertőtlenítő hatású tisztító spray-t alkalmazza biztonságosan! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati utasítást!