MENÜ

Szabaduljunk fel a takarítás alól!

Könnyebben, gyorsabban, egyszerűbben!

Instant világban élünk, ahol nemcsak a szépség a fontos, hanem a hatékonyság, gyorsaság és egyszerűség is. Már nem elég ugyanis, hogy a lenyűgöző látványt, hasznos végeredményt élvezzük, az odáig vezető út is fontos. Így, ahogy halad előre a világ, az egyszerű és praktikus találmányok visznek előre minket, ezzel pedig nemcsak könnyebben boldogulunk, hanem gyakorlatilag gyorsabban is élünk.

Már nem dagasztjuk, kelesztjük és sütjük a kenyeret fél délelőttön át, és nem kell egy egész napon át mosnunk ahhoz, hogy tiszta ruhája legyen a családnak. A távolságokat sem valahány napnyi járóföldben számoljuk, s nem kell hónapokat várnunk arra sem, hogy távoli országokból hírek érkezzenek, sőt, mi magunk is két nap alatt eljutunk a világ legtávolabbi pontjára. Ez pedig jó, mert az ember, az ipari forradalomnak, a lángelméknek, valamint a praktikusan gondolkodó embereknek köszönhetően, gyakorlatilag felszabadult. S bár a világban foglalt szerepünk jelentősen megváltozott, tagadhatatlan, hogy rengeteg energiát és időt fordíthatunk olyan dolgokra, amikről régen álmodni sem mertünk: magunkra, családunkra és szórakozásra.

Az életünk, ha még nem is működik gombnyomásra, néhány mozdulattal könnyedén kiváltjuk, akár több ember hosszú órákig tartó munkáját. A mosogatógép halkan berreg a konyhában, miközben mi a gyerekek leckéit nézzük a nappaliban. A kenyérsütőgépbe elég, ha belepakoljuk a hozzávalókat, s az szorgos ketyegéssel készíti a nemsokára melegen szelhető cipót. Egy perc kell csak mindössze ahhoz is, hogy a számítógépen keresztül elmesélhessük az Ausztráliában élő rokonainknak, hogy milyen jól sikerült a lányunk jelmeze, amit akár videó kapcsolaton keresztül meg is tudunk azonnal mutatni nekik.

De ne gondoljuk, hogy csak a gépek miatt könnyebb az életünk! Rengeteg egyszerű dolog vesz minket körül azért, hogy kényelmesen megoldhassunk problémákat, s ezeknek a hasznosságára a legtöbbször már rá sem csodálkozunk. Ma már természetes, hogy papír zsebkendőbe fújjuk az orrunkat, ha náthásak vagyunk, s szépen vasalt, hímzett zsebkendő többnyire csak az idősebbek zsebében lapulhat. A ceruzáinkat csak kihegyezzük, a tollunkat pedig egy kattintással bekapcsoljuk, hogy szép betűket kanyarintsunk, ha éppen nem a billentyűzeten írunk valami rendkívül fontosat.

A gyerekek fenekét eldobható pelenkába csomagoljuk, s nem főzzük hosszú órákon át a koszos textil pelenkákat (igaz, egyre többen védik a környezetet, s újra mosható pelenkát használnak). Nem kell kőporral súrolnunk semmit, s nem kell kifőzni a dolgainkat sem ahhoz, hogy fertőtleníthessünk.

Ma már egyedül is képes még egy nagyobb háztartást is elvezetni egy nő, a sok-sok okos és ügyes találmány segítségével, míg régebben ugyanazt a munkát több embernek kellett elvégeznie. A szakácsnő főzött, a cseléd szervírozott, a takarító pedig csillogóvá varázsolta a lakást. A XXI. század háziasszonya, egy délelőtt képes kitakarítani úgy, hogy talán el sem fárad közben. A megfelelő készítményeket használva villámgyorsan kitakarítja a fürdőszobát, a konyhát és az összes helységet, s minden felület ragyog, hiszen a dolgok tisztábbak, mint eddig bármikor. A Domestos Fertőtlenítő Hatású Tisztító Spray univerzális készítmény, amelyet akár a fürdőszobai, akár a konyhai felületek fertőtlenítésére használhatunk, így vehetjük fel a harcot a kórokozók ellen. A készítményt egyszerre alkalmazhatjuk akár a kád, a fridzsider, a mosogató tisztítására is, sőt, még a penész ellen is hatékony. Elég néhány mozdulat, s máris ragyog minden! Így szabadulhatunk fel a kellemetlen kötelezettségeink alól, s fordíthatjuk vidámabb és fontosabb dolgokra az időnket, súrolás helyett pedig a gyerekeinkkel sétálhatunk a parkban.

A fertőtlenítő hatású tisztító spray-t alkalmazza biztonságosan! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati utasítást!