MENÜ

Ahol a nap folytatódik…

Mint minden családnál, a nap nálunk is a konyhában folytatódik, hiszen a reggeli tisztálkodás után az első utunk a konyhába vezet.

A konyha a kedvenc helyem. Még szinte félálomban felteszem forrni a teavizet a gyerekeknek, és kezembe veszem a friss forró kávémat, amelynek illata betölti az egész helyiséget. A nyugalmas kávézásnak a gyerekeim vetnek véget, amikor berobbannak a konyhába reggelit „követelve”.

A mai reggeli rántotta és tükörtojás. Azért mindkettő, mert az egyik csemete az egyiket, a másik a másikat szereti, és egy jó anyuka kedvez a családnak. Nálunk csak a pirítós fogy, így a kipattanó meleg kenyerek is az asztalon landolnak a kenyeres kosárban. A tojásos reggeli mellé addig elkészül a tea, és beindul a reggel. Imádjuk a közös reggeliket, mert ilyenkor tudjuk átbeszélni az egész napi teendőinket.

Miután a gyerekeket útnak indítom, még marad egy kis időm, hogy előkészítsem az ebédhez a hozzávalókat. A vágódeszkán percek alatt felaprítom a krumplit, a répát, a zöldséget és marhahúst, gulyásleves lesz az ebéd palacsintával. A leves hozzávalói bekerülnek a kuktába, így marad időm elkészülni az indulásra, mert a munka engem is vár. A palacsintát délután fogom frissen bekeverni, mert az csak úgy jó.

Sietősen indulnék, de egy pillanatra meg kell állnom. Vajon ha egy filmen visszanézném a reggeli rutinos készülődést, elégedett lennék? Vajon megtettem mindent a tisztaság, a higiénia és az egészségünk érdekében?

Lássuk a „filmet”!

Az biztos, hogy úgy jöttem ki a fürdőszobából, hogy alaposan kezet mostam, hiszen ezt soha nem felejtem el. Ezután előkerült a serpenyő és tojás. A tojásokat szerencsére a hűtő külön rekeszében tárolom, melyet időről időre fertőtleníteni szoktam, és a tojások héját is mindig áttörlöm fertőtlenítőszeres vízben áztatott ruhával. Hát igen, a szalmonella nem játék. A sonkát is külön műanyag dobozban tárolom, mert ezeket a praktikus tárolókat is rendszeresen lehet fertőtleníteni. Ja, a kávét és a teát majdnem elfelejtettem. Bár a tej kilöttyent egy picit az asztalra, de erre a célra remek higiénikus törlőkendőm van, amellyel azonnal eltüntethető a folt, és a helye tiszta lesz.

A gyerekek persze nem figyelnek ennyire a tisztaságra, ezért a szemeteskuka lábbal nyitható, hogy még véletlenül se jusson eszükbe valamit kidobni, majd ezután az ételhez nyúlni. Én este mindig kiviszem a szemetet, így reggelre nem alakul ki a bacilusok melegágya.

Miután elmentek a gyerekek, újabb kézmosás következik, természetesen mosogatással egybekötve. Az edényeket az edényszárítóra pakolom, amely bár műanyag, mégis remekül tisztítható és fertőtleníthető egy kis higított fertőtlenítőszerrel. Újabb kézmosás következik és előkerülhet az ebéd alapanyag. A húst és a zöldséget mindig két külön vágódeszkán szeletelem. Az aprítás után beáztatom a deszkákat fertőtlenítős vízbe, és mire a leves felforr, elöblíthetem a deszkákat. A mosogatószivacsot bedobom a higított fertőtlenítőbe és már indulhatok is. Illetve most, hogy visszapörgettem a filmet, valamit elfelejtettem. Le kell törölnöm a csempét, fel kell mosnom indulás előtt és persze ki kell tennem a levest a hidegre, hiszen mire hazaérünk, megromolhat.

Szerencsére a feltörlés gyerekjáték, a csempe törlése is egy mozdulat a törlőkendővel.

„Elégedett vagyok a filmemmel!” De nekem könnyű, mert megfelelő tisztítószert használok mindenre. Nyugodtan visszapörgethettem a filmet, mert biztosan megtettem mindent a családom egészségéért és a higiénikus tisztaságért.

Kíváncsi vagy mi a titkos fegyverem? A teljes Domestos tisztítószercsalád, különösen a Domestos Extended Power, mely minden ismert kórokozófajt elpusztít.

Szerintem próbáld ki te is!