MENÜ

Takarítás ollóval?

Fotel a pacán, terítő a koszfolton. Váratlan vendégek, amikor romokban a lakás?

Amikor csak csapásokon tudjuk megközelíteni a bejárattól a nappalit, megoldhatatlannak tűnik a takarítás problémája. Váratlan vendég? Késői látogató? Takarítás nélkül néha inkább leleményesek, mint pedánsak vagyunk.

Megboldogult lánykoromban, amikor nem voltak sem gyerekeim, akiket félthettem a porcicáktól a padlón csúszva, a takarítás másodlagos, vagyis inkább sokadlagos probléma volt. Először is tanultam, dolgoztam, a fennmaradó időben pedig társadalmi életet éltem, aminek a nyomai nem múltak el nyomok nélkül az otthonomban sem. Az időt pedig igazán sajnáltam holmi súrolásokra, törölgetésekre, így, amikor anyukám meglátogatott, azonnali tűzoltásokra volt szükség. A köztes időben pedig csak reménykedtem, hogy a vendégeim nem veszik észre a szőnyeg alól kilógó bugyit, vagy a Himalája méretűre felgyülemlett mosogatni valót.

Persze hiba mindig csúszik a számításba, így nekem is össze kellett néha kapnom magam. Néhány vendég ugyanis nem szembesülhetett azzal a látvánnyal, ami a lakásomban uralkodott. „ 10 perc múlva felugrom hozzád.” Ez a mondat, lánykorom egyik nagy rémálma volt. Aki nem próbálta az anyósa, vagy esetleg a rendmániás főnöke elől elrejteni a valóságot, sosem tudja meg, hogy 10 perc alatt gyakorlatilag birodalmakat lehet átköltöztetni a Földről a holdra.

Néhány jól bevált trükk például sokat segített abban, hogy ne veszítsek életerő-pontokat leendő anyósom előtt. Mint tudjuk, a szőnyeg remekül beszívja a vörösbort, különösen akkor, ha nem azonnal hárítjuk el a problémát. Ez persze a házibulikon ritkán történik meg, anyósom szőnyege pedig csak akkor járt volna jól, ha örökké nejlonborítással használom. Helyette inkább lelkes lakberendezőnek adtam ki magam. Egy 10 perces bejelentkezés pontosan annyira volt elég, hogy valamelyik bútort, általában a fotelt az aktuális foltra toljam. A füstszagú függönyöket még idejében le tudtam akasztani a helyükről, ha pedig az érkező hiányolta, lelkesen magyaráztam, hogy mennyire zavar, ha nem látom a „gyönyörű” kilátást. Ha pedig az ablakon nem lehetett éppen kilátni, előkerült a függöny, ami szerencsére takarta a bűnjeleket.

A fürdőszoba néha nem tudott látogatókat fogadni. Szegény főnököm, aki csak egy dossziéval ugrott fel hozzám, kénytelen volt elhinni, hogy napok óta nincs víz a házban, sajnos nem használhatja a mellékhelységet.

Mára már bombabiztos a lakásom. Még akkor is, ha két egy méter körüli gyerek próbálja a földdel egyenlővé tenni a berendezést. Persze már tudom, hogy mivel tudom a legkönnyebben kezelni a helyzetet. Mindig van otthon például Domestos Extended Power, amit a legváratlanabb helyzetekben is bevethetek, s ami egész napos védelmet biztosít a kórokozókkal szemben a fürdőszobában is. A látogató pedig bármikor jöhet, akár váratlanul is.

A fertőtlenítő hatású tisztító spray-t alkalmazza biztonságosan! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati utasítást!